Kursus i meditation til medarbejdere

Meditation kan forebygge stress

En metode i en stresset hverdag?

Meditation har været kendt i årtusinder og er beskrevet i de gamle vediske tekster som en teknik til at opnå indre fred og guddommelig erkendelse. Først i '60-erne kom meditation til den vestlige verden, dog renset for al religion, men stadig med en snært af mystik. Gennem årene er meditation så blevet til en ganske "ufarlig" metode for selv "normale" mennesker. Al mystikken er pillet ud, og tilbage står en effektiv metode til at skabe ro og balance i sindet.

I Center for Stress anbefaler vi meditation som en metode til at hjælpe med at forebygge stress, og som et bidrag til løsning af lettere stress-tilstande. Derfor tilbyder vi kurser i meditation - gerne i umiddelbar tilknytning til, og som et afbræk fra, éns daglige arbejde. Ring til os for en uforpligtende snak om, hvad et meditationskursus kan gøre for jeres medarbejdere.

Uddybende om meditation kan vi fortælle, at fra '70-erne og frem til i dag er meditation blevet omfattet af meget grundige og valide fysiologiske, psykologiske og sociologiske forsøg. Universiteter verden over er i deres forskning nået frem til, at meditation har meget gavnlige resultater i forbindelse med mange typer ubalancerede tilstande, og herunder også for et "almindeligt stresset" menneske. Interessant, ikke?

Selvom meditation er en effektivt som metode til afstressning og afslapning, kan man roligt sige, at potentialet ved at meditere er mere omfattende end som så. Meditation kan nemlig også ses som en mulig for at arbejde med det hele menneske.

Hans Selye, som er den mand, der for alvor fik stress italesat og dermed skabt forståelse for stress som fænomen, sagde om meditation, at den ikke blot har en stor indvirkning på somatisk stress, men at der v.h.a. meditation også er mulighed for at skabe kontakt til ren bevidsthed. Det er muligt gennem meditation at skabe forandringer, der påvirker bevidstheden og skaber påviselige kropslige og mentale ændringer. Han mente ligeledes, at meditation udvikler kreativ intelligens, og dermed giver den udøvende mulighed for at løse mange af hans/hendes personlige og sociale problemer.

Hvad enten du alene har lyst til at lære at slappe af og afstresse på en ny måde, eller om du ønsker at arbejde med dig selv og dybere bevidsthedslag, er Center for Stress’ tilbud om meditationsundervisning måske noget for dig! 

Ønsker du at høre nærmere om vores kursustilbud?

Udfyld formularen, så vender vi tilbage hurtigst muligt.